top of page

Een goede tekst treft doel

Communicatie kan op veel manieren. Ik concentreer mij op communicatie via teksten. Dat is mijn specialiteit. En mijn passie. Mijn 'recept': Een grote dosis nieuwsgierigheid en scherp luisteren. Stel daarna de juiste vragen. Deze drie ingrediënten vormen de basis voor een smakelijke tekst. Vervang smakelijk door duidelijk, commercieel dan wel journalistiek en het resultaat proeft iets anders. Maar niet minder lekker.

 Ik 'kookte' decennia lang voor Centraal Beheer Achmea onder meer als communicatieadviseur en als eindredacteur van Even, een digitaal magazine voor alle zakelijke relaties van deze verzekeraar. En was hoofdredacteur van de offline voorloper van Even: CBnieuws. Verder was ik verantwoordelijk voor talrijke mail-nieuwsbrieven en magazines voor de zakelijke en de particuliere markt, de overheid, de zorg, politie, VvE's én advertorials. Voor die tijd maakte ik personeelsbladen en andere klantenmagazines én ontwikkelde ik succesvolle intranettoepassingen voor medewerkers.

Als voormalig hoofdredacteur en journalist van diverse tijdschriften en online platforms voor de zakelijke en consumenten én voor personeelsleden weet ik als geen ander wat er onder meer speelt in de verzekeringswereld en onder klanten. Ik heb voor de meeste merken binnen Achmea geschreven.

De laatste jaren was ik hoofdredacteur van e-xpeditie.nl, redigeerde ik boeken, gaf ik communicatieadvies en werkte ik voor magazines als 'TENNiS' en Eigen. Verder schreef ik zakelijke blogs en produceerde content voor sites. Journalistieke of commerciële teksten die lekker lezen en ergens over gaan. Kortom, die het beoogde doel treffen. Tot slot analyseerde ik voor diverse instanties websites en gaf advies om sites te optimaliseren.

Sinds begin 2018 woon ik voornamelijk in de Franse Ardennen. Ik verhuur met succes op het platteland een vakantie-appartement. Frankrijk klinkt ver weg, maar ik woon tegenwoordig dichter bij Maastricht dan voorheen. Binnen 2 uur ben ik weer in Nederland.

Ik heb een uitgebreid portfolio in de branches: bedrijfsleven, sport, (semi)overheid, reclame en zorg/non-profit.

Voor 'Apeldoorn' was ik werkzaam als bedrijfsjournalist, freelance dag- en weekbladjournalist en ik heb voor diverse instanties tal van producties geproduceerd.

Nieuwsgierig? Waag er dan eens een telefoontje (06 29398296) of e-mail aan.

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

Waarom Marbèr?

De naam van mijn tekstbureau heb ik ontleend aan de eerste drie letters van mijn voor- én achternaam, Marcel en Berendsen. Zo simpel is het eigenlijk. De accent grave - de è - heb ik toegevoegd omdat dit accent een frisse en melodische klank geeft aan de naam. Hoe ik aan die wijsheid kom? Door de Duitsers en Fransen. Zij spreken de naam Marcel uit als Marcèl. Zo'n simpel streepje is een wereld van verschil.

bottom of page